1 Kasım 2011 Salı

Gelin Makyajı

Gelin Makyajı nasıl yapılır,aslında gelin makyajı çok sade ve abartısız olmalı bence,sade,doğal ve güzel,

Her yıl degişen trendleri bir kenara birakirsak, gelin makyaji temelde sade ve dogal, fakat ayni zamanda da özel olmalidir. Gelin dügünün en büyüleyici unsuru ve tüm gözlerin odak noktasidir. Özel olmasini saglamak için dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardir. En önemlisi yüzünüze renkli bir maske takmaktansa, dogal ve saglikli bir pirilti katmaktadir.
Gelin makyajinda dikkat edilecek noktalar sunlardir. Öncelikle gelin adayiyla görüsmeli detaylar ögrenilmelidir. Makyaj tam anlamiyla gelinin gelinligiyle, teniyle saç rengi ve modeliyle, takilariyla, dügün konseptiyle uyum içinde olmalidir. Gelin makyaji yapilirken sadelik ve dogallik ön planda tutulmalidir. Makyajda temel amaç kusurlari örtmek, güzel yanlari da vurgulamaktir. Abartidan kaçinilmalidir. Genel olarak mat ve natürel renkler seçilmelidir. Fazla parlak ve abartili renkler, özellikle fotograflarda sizi oldugunuzdan daha yasli gösterebilir ve fazlaca parlamaniza neden olabilir. Fondöten rengi dikkatle seçilmeli ten rengiyle tezat olusturmayacak bir ton tercih edilmelidir. Dekolteler de yüze uygun sekilde renklendirilmelidir. Bunlarin disinda çok önemli bir nokta da gelin makyajinin kaliciligidir.


Bunun için cilt yeterince pudralanmali, makyaj sabitleyici ürünler kullanilmalidir. Ayrica makyaj ürünlerinin kalitesi de makyajin sicaga, neme, isiga olan dayanikliligini belirler.

Makyajin daha basarili olmasi için öncesinde cilt saglikli hale getirilmelidir. Dügün gününden önce cilt hazirlanmalidir, cilde gerekli bakimlar yapilmali, cilt dinlendirilmeli ve yeterince nemlendirilmelidir. Tün dügün hazirliklarinin kiside yarattigi yorgun ifade ortadan kaldirilmali ve rahatlamis, dingin bir ifade yaratilmalidir. Bu makyajin basarisini arttiracaktir. Kaslara, yüz hatlarina uygun dogal bir sekil verilmeli, gerekirse makyaj sirasinda uygun sekilde renklendirilmeli ve belirginlestirilmelidir.


Gelin makyajınızı belirleyen en önemli unsurlar nerede nasıl evleneceğiniz ve gelinliğinizin modelidir. Hoş bir kır düğünü ve romantik havalarda uçuşan bir gelinlik giyecekseniz ağır tonlarda uygulanan vamp bir makyaj son derece abes kaçacaktır, değil mi?

Biz her halükarda makyajınızda aşırıya kaçmamanızı öneriyoruz. Çok parlak renkler yerine mat tonları kullanmalısınız. Yoksa resimlerde pırıl pırıl parlayabilirsiniz! Fondöten seçiminizde ise boyun renginize uyan natürel tonları kullanabilirsiniz. Riske atmamak için bazı malzemeleri kendinizde temin edebilirsiniz. Aman makyaja başlamadan önce dişlerinizi fırçalamayı unutmayın! Makyajınızı da aynı saç modeliniz gibi final gününden önce denemelisiniz. Belki de makyaj uzmanının tarzı hoşunuza gitmeyecek ve böylece minik bir araştırma yapmaya vaktiniz kalacaktır.

Kirpikler... Bakışlarınıza anlam katan dolgun kirpikler için, yapışkanlı ve son derece natürel duran takma kirpiklerden yardım alabilirsiniz. Dolgun kirpiklerle çok daha etkileyici bakışlara sahip olacaksınız.

Unutmayın ki en mutlu gecenizden geriye kalan resimlerde, fazla aşırıya kaçmadan hem doğal hem de büyüleyici olmalısınız.

İlerleyen saatlerde makyajınızı tazeleme ihtiyacınız olabilir. Kolayca ulaşabileceğiniz birine pudranızı, allığınızı ve rujunuzu vermeyi unutmayın!!!

Parfüm konusunda da sizlere ufak bir hatırlatma yapmak istiyoruz.
*Düğün gecenizde asla daha önceden hiç kullanmamış olduğunuz bir parfümü kullanmayın!
*Takılarınızı parfümünüzü sürdükten sonra takmalısınız;aksi takdirde zarar görebilirler.
*Parfümünüzü sıkarken aşırıya kaçmayın, onun yerine arkadaşınızın çantasına koyabilir ve ara ara tazeliyebilirsiniz.

En önemli olan kisinin yüz hatlarina uygun, onun karakteristigini yansitan, güzelliklerini çarpici hale getiren makyaji yapabilmesidir...

Güzel bir gelin makyajının sırları:

* Çok parlak renkler yerine mat tonları kullanın. Yoksa resimlerde pırıl pırıl parlayabilirsiniz!

* Fondöteninizi boyun renginize uyan natürel tonlarda seçmelisiniz.

* Yuvarlak bir yüze sahipseniz allığı, elmacık kemiklerinin altından şafaklara doğru ve şakaklara sürerek daha ince gösterebilirsiniz. Köşeli bir yüzde ise allık, elmacık kemiklerinin üzerine ve çenenin alt-yan sınırına sürülmeli.

* Gözler yüzün en dikkat çekici bölgelerinden biridir. Göz makyajınızı yaparken açık renk farınızı göz kapağına sürdükten sonra, gölge yapacağınız renkte far ile göz kapağının bitiminden kaşa paralel çukurluğa hafifçe sürün.

* Kirpikler... Bakışlarınıza yoğunluk veren dolgun kirpikler için yapışkanlı ve son derece natürel duran takma kirpikler kullanabilirsiniz. Böylece çok daha etkileyici bakışlara sahip olabilirsiniz.

 
* Dudaklarınızı ön plana çıkarmak istiyorsanız rujunuzu uygun renkte bir dudak kalemi ile ortadan uçlara doğru dudaklarınızı çevreleyin. Dudaklarınız ince ise açık renk rujlar kullanarak dudağınızı daha dolgun gösterebilirsiniz. Aynı şekilde kalın dudaklar da koyu renkli rujla daha ince gösterilebilir. Gelinlerin ruj seçiminde dikkat etmesi gereken özellik ise kalıcılık. Uzmanlar düğün boyunca kalıcılığın sağlanması için rujun altına bir kat pudra sürülmesini tavsiye ediyor. Diğer bir ipucu ise dudaklarda gece boyu canlı bir görünüm için tam dudakların ortasına parlatıcı sürmeleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder