1 Kasım 2011 Salı

Gece Makyajı

Gece makyajı nasıl yapılır,gece makyajının püf noktaları...

Gece dışarı çıkarken, renkli farlar ve gösterişli rujlar kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gerken ilk şey, renkli olacağım diye yüzünüzü bir ilk okul öğrencisinin resmine benzetmemek. Renkleri kullanırken aşırıya kaçmayın ve mutlaka yeterli ışığı olan bir yerde makyaj yapın.

Fondöten temiz ve nemlendirilmiş cilde, nemli bir süngerle sürülmeli. Saç dipleriyle yüzün birleştiği yerde renk farklılığı olmamalı. Fondöten bu bölgeye küçük dokunuşlarla iyice yayılmalı.

Fondöten üzerine sürülecek pudra şeffaf olmalı. Tek başına kullanılacaksa, ten rengine uygun olması ve büyük pudra fırçasıyla ince bir tabaka halinde sürülmeli.

Önce gözler

Gözlerinizi büyük göstermek için üst kirpik diplerine siyah veya kahverengi göz kalemiyle ince hat çekmeli ve bu hattı göz ucundan biraz taşırmalısınız. Alt kirpiklerin diplerine de ince hat çekmeli; ancak bir pamuklu çubukla hattın keskinliğini dağıtmalısınız. Gözleriniz birbirine yakın ise, gözün şakak tarafındaki ucunu daha koyu renk bir farla belirginleştirmelisiniz. Gözleriniz birbirinden çok ayrık ise, göz pınarının üstünü kaşa kadar koyuca ton bir farla gölgelemelisiniz.

Allık ne renk olmalı?


Gece makyajında kullanılan allık biraz daha koyu olabilir; ancak çok iyi dağıtılmalı. Yuvarlak bir yüzü daha ince göstermek için allığı, elmacık kemiklerinin altından şakaklara doğru ve şakaklara da sürmelisiniz. Köşeli bir yüzde ise elmacık kemiklerinin üzerine ve çenenin alt-yan sınırına allık sürülürse daha yumuşak bir ifade sağlanabilir.

Sıra dudaklarınızda!


Dudaklar ince ise, fondötenlenen dudakların bitimine kemik rengi bir kalemle ince bir çerçeve çizilir ve parmak uçlarıyla iyice dağıtılarak hattın keskinliği azaltılır. Daha son ra dudak kalemiyle çerçeve çizilir ve bu çerçevenin içi uygun renk rujla boyanır. İnce dudaklar açık renk rujlarla daha dolgun, kalın dudaklar ise koyu renk rujlarla daha ince gösterilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder