13 Ekim 2011 Perşembe

Şifon Kumaş

Şifon kumaşlar,şifon flarlar ve elbiseler çok moda,şifon kullanmanın incelikleri nedir,
Elegant giysilerin vazgeçilmez aksesuarı olan şifon en hassas kumaşlardan birisidir.
En küçük bir çapağa takılma veya yırtılma eğiliminde olan şifon, çok dikkatli giyilmelidir.
Ülkemizde giysilerde genellikle polyester veya ipek şifon kullanılır; polyester şifon biraz daha kolay iken, ipek şifon bakımı çok hassasiyet gerektirir.
GİYİM-KULLANIM SIRASINDA :



* Şifon giysilerinizde beraber kullandığınız aksesuarlar veya el çantanızın takılabilecek bir çapağı veya keskin köşesi olmamasına dikkat edin.


* Boynunuzdaki kolyenin uzun olup giysi üzerine sarkması veya uzun küpenizin omuzlarınıza değmesi halinde giysi aşınabilir veya takılabilir.


* Eğer kemer takıyorsanız, tokasının iç kısmının kumaş kaplı olmasına, kemerde kuşgözü vb metal parçaların olmamasına dikkat edin.


* Şifon etek veya pantalon giyiyorsanız, etek ucunun ayakkabı hizasına inmemesine, tokalara kadar uzanmamasına özen gösterin.


* Otururken koltuk veya sandalyenin giysiye takılabilecek keskin kenarları olmamasına dikkat edin, elinizle giysinizin uçuşan kısımlarını mutlaka toparlayın.


Biraz dikkat, giyisinizi uzun bir süre mutlulukla giymenize yardımcı olacaktır.



TEMİZLİK ve BAKIM



* Şifon dokusu itibarı ile de çok hassastır. Oluşabilecek lekeler hafifçe ıslatılarak silinebilir; ancak bir nokta unutulmamalıdır; Şifon ıslanınca daha kolay deforme olur ve esneyebilir; Eğer özenli olunmaz ise çoğu durumda kuruyunca eski haline dönmez.


* Giysinizin kullanım etiketini dikkatle okuyunuz. İpek veya Polyester şifonlar genellikle kuru temizleme yapılabilir veya Polyester şifon dikkatlice elde yıkanabilir. Yıkama yapılıyorsa soğuk su, sıvı (jel) deterjan ve sererek kurutma tercih edilmelidir.


* Lekelerin temizlenmesi kuru temizleme ile yapılmalıdır. Herhangi bir leke, kalıcı olmasına izin vermeden kullanımdan hemen sonra temizlenmelidir. Çoğu durumda sizin el ile temizlemeniz mümkün olmayabilir. (Yukarıda anlatılan deformasyon nedeniyle)


* Takılan yerlerin, kaçıkların tamiri biraz yorum gerektirebilir. Dikişe yakın yerlerde dikişin içeri alınması mümkündür. Bu mümkün değilse bir pens oluşturulabilir veya bir kemer veya fular/ceket ile bu kısım örtülebilir.


* Uzun etekler takılır veya aşınırsa, çoğu durumda etek dikişinin yükseltilmesi ile düzeltilebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder